JEKA corporate identity, vastgelegd in een huisstijl handboek

De eigenstijl “Huisstijl” van JEKA gaat verder dan puur visuele zaken. Het gaat ook over communicatie en over het gedrag van de medewerkers. Deze 3 zaken: design, communicatie en gedrag, dienen gezamenlijk alle aandacht te krijgen bij de uitwerking van een huisstijl. Daarbij is het belangrijk dat het gewenste imago van JEKA in alle huisstijl aspecten tot uiting komt. Kenmerken van het “gewenste” imago van JEKA zijn o.a. gezien worden als een adviseur en leverancier van interne logistiek systemen in magazijnen en distributiecentra, waar het vooral gaat om het overbrengen van de kennis die daarbij voor nodig is: “Science of Signs.” Daarnaast zijn er nog talrijke andere aspecten, waar JEKA volop over communiceert, die het werken in een magazijn of distributiecentra kunnen verbeteren:”We change Wherehouses into Warehouses.”

JEKA corporate design

Staat voor de visuele identiteit van JEKA. Het betreft uitsluitend het symbolische gedeelte van de organisatie. Hieronder vallen naam, logo, kleurgebruik, typografie (lettertype) vormgeving (lay-out) en wijze van fotografie. Dit deel is vastgelegd in een huisstijlhandboek. Dat zowel in geprinte vorm als digitaal beschikbaar is.

JEKA huisstijlhandboek

Het huisstijlhandboek omvat alle richtlijnen voor het toepassen van de huisstijl. Het is als het ware een corporate identity management tool. En wordt ingezet om de huisstijl implementatie op correcte wijze toe te passen. Dit handboek kan door veel mensen worden gebruikt voor allerlei communicatie activiteiten. Voor de medewerkers van JEKA is er daarom een portalwebsite beschikbaar waar ze de volledige huisstijl kunnen terugvinden en de daarbij behorende afbeeldingen, foto’s, e.d. kunnen afhalen. Via al dan niet beveiligde pagina’s worden teksten, opmaak, foto’s, (beeldbank) logo’s, vertalingen, formulieren, etc. ter beschikking gesteld. Op de website staat nauwkeurig vermeld hoe alles volgens de JEKA huisstijl moet worden gebruikt


Floralaan 68, 5831 TB Boxmeer T. 0485-577350 F. 0485-571332 info@hanvanhees.nl