JEKA besparen door kennis

JEKA industriŽle efficiency te Nijmegen staat voor Logistieke Bewegwijzering in magazijnen en distributiecentra met maximaal rendement en minder kosten.

In een magazijn komen een aantal zaken samen die het rendement in belangrijke mate bepalen. Op de eerste plaats het efficiŽnt opslaan, zoeken, vinden en verzamelen van goederen. Daarnaast de mensen die er werken en daardoor mentaal en fysiek belast worden. Continue wordt door JEKA onderzocht hoe het rendement van de Logistieke Bewegwijzering in een magazijn nog verder verbeterd kan worden. De daaruit voortvloeiende kennis van de vakgebieden Informationele Ergonomie en Way Finding wordt door JEKA op unieke wijze toegepast


Informationele Ergonomie en Way Finding zijn basisbegrippen voor een efficiŽnt magazijn

Bij bewegwijzering van magazijnen gaat het allang niet meer om etiketten met een barcode en teksten, of om verwijsborden met een letter en een pijl. U moet zich realiseren dat het hier gaat om de Human Interface tussen de locatie en de orderverzamelaar. De kwaliteit van deze Human Interface wordt bepaald door de toepassing van Informationele Ergonomie deze omvat de vakgebieden Sensorische en Cognitieve Ergonomie samen met Way Finding. Daarom werkt JEKA samen met wetenschapsmensen en andere specialisten aan de beste oplossing. JEKA past de vakgebieden Sensorische, Cognitieve Ergonomie en Way Finding consequent en zonder concessie toe, waardoor er een gestructureerde informatiestroom ontstaat waarmee het prettig, efficiŽnt en gezond werken is. Bij JEKA noemen ze dat Science of Signs.
Floralaan 68, 5831 TB Boxmeer T. 0485-577350 F. 0485-571332 info@hanvanhees.nl